sobota 6. dubna 2013

Zeleninová pohanka s mozzarellou

Poslední dobou jsem si oblíbila kari koření. Nejen, že dodá jídlu skvělou, pikantní chuť, ale i krásně energickou žlutou barvu. A hned je člověku veseleji! :)



Na 1 porci:
  • 50 g pohanky
  • půl balení mražené zeleninové směsi (ta s mrkví, hráškem, kukuřicí a zelenými fazolkami je skvělá!)
  • 50 g mozzarelly
  • cca lžíce sojové omáčky
  • kari koření
Pohanku vaříme v poměru 1 díl pohanky na 2 díly vody ve vodě se lžící sojovové omáčky.
Mraženou zeleninu vaříme do měkka a ještě než se vyvaří všechna voda, přidáme asi lžičku kari koření (kari můžeme přidat i do pohanky, záleží na tom, jak intenzivní chuť si přejeme mít :).
Jakmile máme pohanku i zeleninu uvařené, smícháme a servírujeme. Navrch poklademe plátky mozzarelly a promícháme - mozzarella se krásně rozpustí a je to mňamózní :D

1 komentář:

  1. ty jo, pohanka s kari, to by me nenapadlo. recepty se neridim, varim po svem a od oka, ale tohle zkusim :)

    OdpovědětVymazat