pondělí 1. dubna 2013

Medový pekáč

Pěkný velikonoční večer všem :) Na požádání přidávám recept na Medový pekáč, který jsem měla na svém dřívějším blogu o vaření. Musím se přiznat, že už je to hodně dlouho, co jsem tuhle dobrotu připravovala, takže jsem ráda, že jsem si ji tímhle "znovupublikováním" připomněla :)

(Kromě surovin na marinádu nepíšu množství. Prostě to záleží na tom, jaký máte hlad, jak velký máte pekáč, jestli máte radši víc brambor nebo víc mrkve nebo víc masa :-))
  • kuřecí prsa nebo stehna
  • brambory
  • mrkev
  • petržel
  • cibule
  • 3 lžíce světlého medu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce jemné hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • pepř a sůl

Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Poté v míse smícháme med, sojovou omáčku, hořčici, olej a pepř. Pekáč lehce vymažeme olejem, vložíme porce kuřete, na klínky nakrájené brambory, mrkev, petržel(když se vám podaří nakrájet jako hranolky, bude to ještě stylovější!) a na čtvrtky nakrájené cibule(hodí se i šalotka!).
Polijeme medovou marinádou a promícháme, aby se všechny suroviny obalily. Nakonec ještě celou plochu lehce posolíme(ale stačí, když si to každý osolí na talíři podle chuti)
Pečeme asi hodinu, čas od času promícháme brambory, mrkev a petržel, aby se rovnoměrně opekly.


Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Děkuju, jsi moc hodná! Hned v pátek připravím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Žeby som to riskla a skúsila? Zásadne sa do takýchto jedál nepúšťam, pretože sa bojím že to bude nejedlé :D

    OdpovědětVymazat